Coronavirusul a schimbat definitiv modul in care calatorim

Vacantele in timpul pandemiei au fost adevarate provocari,

insa au dat nastere si unor noi oportunitati. Intreaga industrie a ospitatlitatii a trebuit sa se adapteze rapid, din mers, pentru a putea raspunde noilor tendinte in materie de siguranta, distantare sociala, cat si la posibilitatea oaspetilor de a servi mesele zilnice.

Observand oportunitatea momentului si avand ca principala nisa de oaspeti, familiile cu copii, industria de Vacation Rentals a promovat cu ajutorul platformelor specializate gen Airbnb, avantajele inchirierilor de apartamente de vacanta, in regim hotelier:
-Auto-cazarea in proprietate prin metode de “Self-CheckIn” folosind un cod de acces, pentru a permite distantarea sociala, oaspetii cazandu-se singuri, asistati de aplicatii moderne sau/ si telefonic de catre reprezentantii locatiei.
-Bucatarii complet echipate (precum in locuinta proprie) pentru a putea oferi oaspetilor varianta de a-si prepara mesele, daca situatia o impune, insa cu siguranta, foarte potrivite pentru oaspetii cu copii.

Pe langa acestea, marile companii precum Airbnb au elaborat si finantat – Protocolul de curatenie Covid19, un manual cu standarde impuse si oferite partenerilor sai. Acesta serie neprevazuta de intamplari, cat si noile tendinte de a petrece vacanta impreuna cu intreaga familie sau oportunitatea de a lucra de oriunde, au dat nastere unor noi filtre de selectie de calatorie precum:

-apartamente, vile, cabane de vacanta
-locatii cu bucatarii incluse
-Self-CkeckIN – Yala inteligenta sau cod de acces
-WIFI stabil (pentru telemunca) sau NETFLIX (facilitate apreciata de copii)

Principalele platforme de rezervare au observat si s-au adaptat noilor tendinte de a calatori, incluzand aceste filtre in listarea rezultatelor si sortarea spatiilor de cazare, influentand astfel decizia de rezervare.Fortati de restrictiile de a calatori, turistii din intreaga lume au trebuit sa caute si sa gaseasca spatii de cazare care sa intruneasca toate criteriile si sa corespunda noului context, dar mai ales sa permita o vacanta fara restrictii!

Astfel, multi au ales Apartamentele de vacanta – considerate o varianta alternativa hotelurilor. Fiind situate in destinatii turistice atractive, cat si prin avantajele evidente ale comfortului si facilitatilor oferite, Apartamentele de vacanta continua sa creasca in “Preferintele de calatorie” din intreaga lume.

Sursa: Interviu oferit de Geanina Stefan, reprezentant Keystay.com, pentru Saptamana Financiara
Link catre stire: www.sfin.ro/coronavirusul…